Home / Blog / Edupos wenst je een leerzaam schooljaar toe!

Edupos wenst je een leerzaam schooljaar toe!

Posted on

Start van een nieuw schooljaar!
Ik hoop van harte dat iedereen een fijne zomervakantie heeft gehad en weer met frisse nieuwe energie kan starten. Ook ik ben weer gestart met werken. De begeleiding van de eerste studiedagen zitten er inmiddels alweer op en nieuwe project zijn ingepland!

Ik krijg regelmatig de vraag welke projecten en werkzaamheden ik allemaal doe vanuit mijn bedrijf Edupos. Daarom wil ik jullie graag meer vertellen over de ontwikkelingen van Edupos.

Gepersonaliseerd onderwijs
Ik begeleid al een aantal jaren verschillende basisscholen op weg naar gepersonaliseerd onderwijs. Ik begeleid schoolteams en coach leerkrachten om gepersonaliseerd onderwijs goed in te zetten in de klas. Dit is ontzettend leuk om te doen én zeker als leerkrachten jouw tips inzetten in de klas. Vanuit deze ervaringen en mijn ervaring als interim-directeur heb ik de Leerkrachtwijzer ontwikkeld. Met de Leerkrachtwijzer is het mogelijk om het didactisch- en pedagogisch handelen van de leerkrachten met gepersonaliseerd onderwijs in beeld te brengen. Dit kan als observatie instrument, maar ook worden ingezet als zelfreflectie door leerkrachten. Ik ben dan ook erg trots dat de eerste scholen starten met de Leerkrachtwijzer!

Daarnaast ben ik samen met Hulan bezig om een digitaal kindportfolio te ontwikkelen. Ik krijg vaak de vraag of ik een goed portfolio ken die aansluit bij gepersonaliseerd onderwijs en wellicht ook het rapport kan vervangen. Dit bracht mij op het idee om vanuit mijn eigen ervaringen en mijn onderwijskundige achtergrond een eigen digitaal kindportfolio te ontwerpen. Begin oktober is de eerste (bèta)versie klaar én ik kan niet wachten om het te zien! Wil je hierover alvast informatie of wil je graag meedoen als pilotschool, meld je dan alvast aan via info@edupos.nl

Digitale geletterdheid
Afgelopen schooljaar is gebleken dat de workshop Vloggen erg populair is. In augustus heeft Natasja Smit (zij werkt als freelancer bij mij en is leerkracht in het basisonderwijs op de Vredeveldschool in Assen) zelfs een workshop Vloggen mogen verzorgen in de Bibliotheek van Noordwijk! Ontzettend leuk! Wil jij voor jouw klas een workshop Vloggen of Social Media? Stuur dan een mail naar info@edupos.nl

Invallersacademie
Sinds afgelopen schooljaar heeft Edupos een intensieve samenwerking met SLIM Personeelsbemiddeling. Samen hebben wij een Meesterclass SLIM plannen gehouden, die ook dit schooljaar weer voorbij zal komen. Daarnaast zal dit schooljaar de Invallersacademie starten. Speciaal voor invallers die werken voor SLIM stelt Edupos een scholingsaanbod samen die worden gegeven door excellente leerkrachten. Heel erg gaaf dat de eerste workshops voor de herfstvakantie al worden verzorgd! Wil jij je als excellente leerkracht hiervoor aanmelden? Stuur dan een mail naar info@slim-online.nl

Tot slot…
In één bericht kan niet alles worden genoemd. Naast bovenstaande verzorgt Edupos diverse studiedagen met uiteenlopende thema’s, word ik ingezet als spreker tijdens Congressen over gepersonaliseerd onderwijs en helpt Edupos bij het ontwikkelen van onderscheidende onderwijsconcepten en onderwijskundige visies! Zelf ben ik ongelofelijk trots dat ik dit heb kunnen realiseren in 2,5 jaar tijd, ik geniet van elke dag dat ik mijn steentje op een positieve manier kan bijdragen aan kwalitatief goed onderwijs!

Vind je het eens leuk als ik bij jou op school langs kom voor een kopje koffie? Dan hoor ik dat graag, want dat vind ik hartstikke leuk!

Hartelijke groet,

Hanneke Oosting

Top